Plany miesięczny i roczny odnawiają się automatycznie, dopóki ich nie anulujesz. Aby anulować:
1. Otwórz aplikację Ustawienia na iPhonie
2. Stuknij swoje imię i nazwisko (Apple ID) u góry
3. Stuknij pozycję „Subskrypcje”
4. Wybierz „Prosty licznik” i stuknij „Anuluj subskrypcję”
* Jeśli anulujesz plan roczny w trakcie bezpłatnego okresu próbnego, opłata nie zostanie pobrana.
* Plan dożywotni nie odnawia się automatycznie, więc nie trzeba go anulować.