Vi beklagar – det här kan ibland hända på grund av ett tillfälligt problem med Apples servrar.
Starta om din iPhone och öppna appen igen. Om Premium fortfarande inte är aktivt trycker du på ”Återställ (för tidigare köpare)” på Premium-skärmen. Så länge du använder samma Apple-ID debiteras du aldrig två gånger.
Om det ändå inte hjälper, kontakta oss via appen och beskriv vad som hänt. Vi ber om ursäkt för besväret.