Sajnáljuk — ez időnként előfordulhat az Apple szervereinek átmeneti hibája miatt.
Indítsd újra az iPhone-t, és nyisd meg újra az appot. Ha a Prémium még mindig nem aktív, koppints a Prémium képernyőn a „Visszaállítás (korábbi vásárlóknak)” elemre. Amíg ugyanazt az Apple ID-t használod, soha nem kell kétszer fizetned.
Ha ez sem oldja meg, írj nekünk az appon keresztül a részletekkel. Elnézést kérünk a kellemetlenségért.