Harap maaf — dengan memulihkan pembelian anda, Premium akan kembali tanpa kos tambahan.
Ketik “Pulihkan (untuk pembeli terdahulu)” pada skrin Premium. Jika pembelian dibuat dengan Apple ID yang sama, manfaat anda akan dipulihkan. Ini berkesan untuk pelan Seumur hidup, dan juga pelan Bulanan dan Tahunan selagi masih aktif.
Dalam kes yang jarang berlaku, ia mungkin tidak berjaya serta-merta — sila cuba lagi, atau hubungi kami melalui app dengan butirannya.